6 Temmuz 2013 Cumartesi

Bir Meyhane Gecesi

Ramazan öncesi eşimin bölüm arkadaşları ve eşleri ile felekten bir gece çalalım dedik. Uzun konuşmalar sonucu, Asmalı mı, karşı tarafta Bostancı mı yoksa bizim yakada deniz kenarı bir yer mi olsun derken arkadaşlardan birinin tavsiyesi ile Refik'e (http://www.refikrestaurant.com/ ) gitmeye karar verdik. 

Asmalı Mescit Sofyalı Sokak'ta şirin bir meyhane Refik.  Mezeler fena değildi ama ezmeye soğanı biraz fazla koymuşlar, çok sevmeme rağmen yiyemedim. Ara sıcaklardan ciğer ve kalamar tava güzeldi ama tereyağında karides beni büyük hayal kırıklığına uğrattı :( Mezelerle karnımızı çok doyurduğumuzdan ana yemeği ortaya 2 karışık ızgara olarak söyledik. Üstüne de meyvemizi yedik, kahvemizi içtik hatta fallar bile bakıldı :) 1 büyük 1 de küçük rakı ile bir kadeh de şarap içildi masada. Kişi başı 65'er ödedik. Ana yemek çok az yediğimizden fiyat az gibi gözükse de aslında çok da uygun olmadığını düşündük. Lakin hizmet son derece hızlı, sorunsuz ve hatasızdı. 
Sonuç olarak gidilmez değil hatta anladığım kadarıyla müdavimi de çok. Duvarlardaki gazete küpürlerinden okuduğum kadarıyla baya da eski bir yer. 

Ama bana sorarsanız meyhane deyince Asmalı Cavit bir numaradır. Eğee yolunuz düşerse fava, karides, ciğer tava ve ızgara hamsi yemeden kalkmayın derim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder